Clam chowder

Clam chowder is een heerlijke, romige soep die een geweldige manier is om de koude wintermaanden door te komen. Deze versie van clam chowder is een klassieke New England-stijl, met een combinatie van kruiden, aardappelen en kleine stukjes knapperige bacon. Het is een eenvoudig recept dat je in een uur kunt maken en dat je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 4 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels bloem

– 2 koppen kippenbouillon

– 2 koppen melk

– 2 koppen aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 blikken gepelde kleine mosselen, uitgelekt

– 2 blikken gepelde kleine kokkels, uitgelekt

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 4 eetlepels gerookte bacon, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon en melk toe en roer tot het mengsel glad is.

3. Voeg de aardappelen toe en breng aan de kook. Kook gedurende 10 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

4. Voeg de mosselen, kokkels, peterselie, tijm, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel nog 10 minuten koken.

5. Voeg de bacon toe en roer goed. Voeg het citroensap toe en roer goed.

6. Serveer de chowder warm met een stukje brood. Geniet ervan!

Clam chowder

Geef een reactie

Schuiven naar boven