Clafoutis

Clafoutis is een traditioneel Franse dessert dat bestaat uit een ovenschotel met fruit, meestal kersen, bedekt met een beslag van eieren, melk en bloem. Het is een heerlijk zoet en luchtig dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor clafoutis met kersen.

Ingrediënten:

– 500 gram kersen, ontpit
– 3 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje bloem
– 1/4 kopje suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 theelepel zout
– 2 eetlepels boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een ovenschaal in met boter.

3. Verdeel de kersen in de ovenschaal.

4. Klop in een kom de eieren, melk, bloem, suiker, vanille-extract en zout tot een glad mengsel.

5. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed.

6. Giet het mengsel over de kersen in de ovenschaal.

7. Bak de clafoutis in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.

8. Laat de clafoutis afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Clafoutis

Geef een reactie

Schuiven naar boven