Clafoutis appel

Clafoutis appel is een heerlijk Frans dessert dat gemaakt wordt met appels, eieren, melk, suiker en bloem. Het is een luchtige, zoete cake die heerlijk is als dessert of als ontbijt. Deze clafoutis is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 4 appels, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje bloem
– 1 theelepel vanille extract
– 1/4 theelepel zout
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een ovenschaal in met de boter.

3. Leg de appelplakjes in de ovenschaal.

4. Klop de eieren, melk, suiker, bloem, vanille extract en zout in een kom tot een glad mengsel.

5. Giet het mengsel over de appelplakjes.

6. Bak de clafoutis in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de clafoutis afkoelen en serveer warm.

Clafoutis appel

Geef een reactie

Schuiven naar boven