Citroentaart

Citroentaart is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. Deze taart is gemaakt met een luchtige citroencake, een romige citroen-roomkaasvulling en een glanzende citroenglazuur. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder staat het recept voor deze heerlijke citroentaart.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 kopje suiker
– 4 eieren
– 1/2 kopje citroensap
– 1 theelepel citroenrasp
– 1/2 kopje melk

Voor de vulling:
– 2 pakken roomkaas, op kamertemperatuur
– 1/2 kopje poedersuiker
– 1/4 kopje citroensap

Voor de glazuur:
– 2 kopjes poedersuiker
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een springvorm in met boter.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot het goed gemengd is.

4. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe aan de boter-suikermengsel en klop tot het goed gemengd is.

5. Voeg het bloemmengsel en de melk toe aan het boter-suikermengsel en klop tot het goed gemengd is.

6. Giet het beslag in de springvorm en bak in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen.

7. Om de vulling te maken, klop de roomkaas en poedersuiker in een kom tot het licht en luchtig is. Voeg het citroensap toe en klop tot het goed gemengd is.

8. Verdeel de vulling over de afgekoelde taart.

9. Om de glazuur te maken, meng de poedersuiker en citroensap in een kom tot een gladde massa.

10. Giet de glazuur over de taart en laat het afkoelen.

11. Serveer de taart en geniet ervan!

Citroentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven