Citroen meringue taart

Citroen meringue taart is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. De combinatie van de zure citroen en de zoete meringue maakt deze taart een echte traktatie. Met deze stap-voor-stap instructies kun je eenvoudig je eigen citroen meringue taart maken.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 citroenen
– 2 eetlepels citroensap
– 200 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Bak de taartbodem in de oven gedurende 20 minuten.

7. Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit.

8. Meng het citroensap met de poedersuiker en voeg de geraspte citroenschil toe.

9. Verdeel het citroenmengsel over de taartbodem en bak nogmaals gedurende 20 minuten.

10. Klop de eiwitten met een mixer tot stijve pieken.

11. Voeg de poedersuiker toe en klop tot een stevige meringue.

12. Verdeel de meringue over de taart en bak nogmaals gedurende 10 minuten.

13. Laat de taart afkoelen en serveer.

Citroen meringue taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven