Cinnabons

Cinnabons zijn een heerlijke traktatie die je thuis kunt maken. Ze zijn lekker zoet, knapperig en gevuld met een romige kaneelvulling. Met dit recept kun je in een mum van tijd je eigen cinnabons maken. Je hebt alleen wat basisingrediënten nodig en een oven. Laat je smaakpapillen maar genieten van deze heerlijke cinnabons!

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels kaneel
– 225 gram boter, op kamertemperatuur
– 2 eieren
– 225 gram suiker
– 2 theelepels vanille-extract

Voor de vulling:

– 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
– 225 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot een glad deeg.

4. Voeg de eieren, suiker en vanille-extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

6. Meng in een kom de roomkaas, suiker en kaneel voor de vulling.

7. Verdeel het mengsel over het deeg en rol het deeg op tot een lange rol.

8. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.

9. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cinnabons in ongeveer 20 minuten gaar.

10. Laat de cinnabons afkoelen en geniet ervan!

Cinnabons

Geef een reactie

Schuiven naar boven