Cinnabon

Cinnabon is een heerlijke traktatie die je thuis kunt maken. Het is een klassieke Amerikaanse snack die bestaat uit een luchtige, zoete brioche gevuld met een kaneel-suiker-vulling. Deze cinnabon is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke snack.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 125 gram boter, gesmolten
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille-extract

Voor de vulling:
– 125 gram boter, gesmolten
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker en kaneel.

3. Voeg de gesmolten boter, eieren, melk en vanille-extract toe en kneed tot een deeg.

4. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.

5. Smelt de boter voor de vulling en meng de kaneel en suiker erdoor.

6. Bestrijk het deeg met de vulling.

7. Rol het deeg op tot een cilinder.

8. Snijd de cilinder in plakken van ongeveer 2 cm dik.

9. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de cinnabon in de oven gedurende 20-25 minuten.

11. Laat de cinnabon afkoelen en geniet ervan!

Cinnabon

Geef een reactie

Schuiven naar boven