Chocoladetruffels

Chocoladetruffels zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn een perfecte snack voor een feestje of als een lekkere traktatie voor jezelf. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke chocoladetruffel maken.

Ingrediënten:
– 200 gram pure chocolade
– 100 ml slagroom
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

1. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water.

2. Voeg de slagroom, boter, suiker en vanille extract toe aan de gesmolten chocolade en roer totdat alles goed gemengd is.

3. Laat de chocolademassa afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Voeg het cacaopoeder toe aan de chocolademassa en roer goed.

5. Verdeel de chocolademassa in kleine porties en maak er balletjes van.

6. Leg de chocoladetruffels op een bord en laat ze afkoelen in de koelkast.

7. Serveer de chocoladetruffels als een lekkere traktatie.

Chocoladetruffels

Geef een reactie

Schuiven naar boven