Chipolata worstjes

Chipolata worstjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze worstjes zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met aardappelpuree en groenten. In dit recept leer je hoe je deze worstjes klaarmaakt.

Ingrediënten:

– 500 gram chipolata worstjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de chipolata worstjes toe en bak tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.

6. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Leg de worstjes in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de worstjes in de oven gedurende 15 minuten.

9. Serveer de chipolata worstjes met aardappelpuree en groenten.

Chipolata worstjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven