Chipolata taart

Chipolata taart is een heerlijk en eenvoudig te maken gerecht. Het is een lekkere combinatie van kruidige chipolata worstjes, groenten en een knapperige bodem. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een lunch. Hieronder volgt het recept voor chipolata taart.

Ingrediënten:

– 500 gram chipolata worstjes
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 blik tomatenblokjes
– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de chipolata worstjes in een koekenpan met olijfolie. Voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, oregano en tijm toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog een paar minuten bakken.

4. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, bakpoeder en melk tot een deeg.

5. Vet een ovenschaal in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Verdeel het chipolata mengsel over de bodem en zet de ovenschaal in de oven.

7. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar.

8. Serveer de chipolata taart warm.

Chipolata taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven