Chipolata pudding

Chipolata pudding is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van kruidige chipolata worstjes, aardappelpuree en een romige saus. Het is een gerecht dat heerlijk smaakt en dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Hieronder volgt het recept voor chipolata pudding.

Ingrediënten:

– 500 gram chipolata worstjes
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 liter kippenbouillon
– 1/2 liter melk
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de chipolata worstjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zijn.

5. Voeg de paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de melk toe en roer de bloem erdoor. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Voeg de boter en kaas toe en roer alles goed door elkaar.

9. Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de chipolata pudding in ongeveer 20 minuten gaar.

10. Serveer de chipolata pudding met een frisse salade.

Chipolata pudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven