Chinese roerbakgroenten

Chinese roerbakgroenten is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om veel groenten te eten en het is ook nog eens lekker. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 1 courgette, in plakjes

– 200 gram sperziebonen

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel, courgette en sperziebonen toe en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, zout en peper toe en roerbak nog eens 5 minuten.

4. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.

Chinese roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven