Chinese kool wok

Chinese kool wok is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De combinatie van de knapperige Chinese kool met de smaakvolle saus maakt het een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Chinese kool wok.

Ingrediënten:

– 500 gram Chinese kool, in dunne reepjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de Chinese kool toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker, zout en gemalen peper toe en roer goed door.

5. Laat de Chinese kool nog 2-3 minuten bakken.

6. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.

Chinese kool wok

Geef een reactie

Schuiven naar boven