Chinese kool stamppot is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van Chinese kool, aardappelen en spek. De smaak van de Chinese kool geeft het gerecht een heerlijke, frisse twist. In dit recept leer je hoe je deze stamppot kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen
– 500 gram Chinese kool
– 2 uien
– 100 gram gerookt spek
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels peterselie
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.
3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de aardappelen toe en bak nog een paar minuten.
5. Voeg de Chinese kool toe en bak nog een paar minuten.
6. Voeg de gerookte spek toe en bak nog een paar minuten.
7. Voeg water toe tot de aardappelen net onder staan.
8. Breng aan de kook en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
9. Voeg de peterselie toe en roer goed door.
10. Serveer de Chinese kool stamppot met wat extra peterselie.