Chinese aubergine

Chinese aubergine is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zoute en pittige smaken. De aubergine is zacht en smeuïg, terwijl de saus een heerlijke smaak heeft. Dit recept is een eenvoudige manier om deze heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 Chinese aubergines

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels gesneden knoflook

– 2 eetlepels gesneden gember

– 2 eetlepels gesneden ui

– 2 eetlepels gesneden wortel

– 2 eetlepels gesneden paprika

– 2 eetlepels gesneden champignons

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met wat olie.

4. Bak de aubergine in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm een wok of koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de sojasaus, rijstwijn, suiker, sesamolie, chilipepers, knoflook, gember, ui, wortel, paprika en champignons toe aan de pan.

7. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

8. Voeg de gebakken aubergine toe aan de pan en roerbak nog eens 5 minuten.

9. Voeg de maïzena en het water toe en roer goed door.

10. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

11. Serveer de Chinese aubergine met rijst of noodles.

Chinese aubergine

Geef een reactie

Schuiven naar boven