Chimichurri original

Chimichurri is een Argentijns sausje dat vaak wordt gebruikt om vlees te marineren of als dip. Het is een pittige saus die gemaakt wordt van kruiden, knoflook, olijfolie en azijn. Het is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om je maaltijd een extra smaakboost te geven. Hieronder volgt het recept voor Chimichurri Original.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels fijngehakte koriander
– 2 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels rode wijnazijn
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom.

2. Roer alles goed door elkaar.

3. Laat de saus minstens een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

4. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Eet smakelijk!

Chimichurri original

Geef een reactie

Schuiven naar boven