Chilisaus

Chilisaus is een heerlijke saus die je over allerlei gerechten kunt gebruiken. Het is een pittige saus die je zelf gemakkelijk kunt maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke chilisaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blik tomatenpuree

– 1/2 kopje water

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel azijn

– 1 eetlepel Worcestersaus

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de komijnpoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed om alles te combineren.

3. Voeg de tomatenpuree, water, suiker, azijn en Worcestersaus toe. Roer goed om alles te combineren.

4. Breng de saus aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten koken.

5. Haal de saus van het vuur en laat het afkoelen.

6. Serveer de saus bij je favoriete gerechten. Geniet ervan!

Chilisaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven