Chili con carne

Chili con carne is een heerlijk Mexicaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een kruidige combinatie van gehakt, bonen, tomaten en kruiden. Het is een geweldige maaltijd om te delen met familie en vrienden. Hieronder volgt het recept voor chili con carne.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kidneybonen
– 1 blikje maïs
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, maïs, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de chili con carne met rijst of tortilla’s.

Chili con carne

Geef een reactie

Schuiven naar boven