Chili con carne origineel

Chili con carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die je met gemak thuis kunt maken. Deze versie van chili con carne is een originele twist op de klassieke versie. Het is een heerlijke combinatie van smaken en kruiden die je zeker zult waarderen. Deze chili con carne is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kidneybonen
– 1 blikje maïs
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de paprika, tomatenpuree, kidneybonen, maïs, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, cayennepeper, suiker, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat de chili con carne op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of stokbrood. Geniet ervan!

Chili con carne origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven