Chili con carne is een heerlijk Mexicaans gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een kruidige, pittige maaltijd die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we gehakt, maar je kunt ook kip of vegetarisch gehakt gebruiken. De smaak wordt versterkt door de kruiden en de tomatenpuree. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of een salade.
Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik kidneybonen, uitgelekt
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1 blikje maïs, uitgelekt
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
3. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, cayennepeper, suiker en maïs toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Laat de chili con carne op laag vuur sudderen totdat de saus dikker wordt.
5. Verdeel de chili con carne over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de chili con carne in ongeveer 20 minuten gaar.
6. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of een salade.