Chicken tikka masala

Chicken Tikka Masala is een heerlijke Indiase curry die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, romige saus met kipstukjes die in een tandoori-oven zijn geroosterd. De saus is gemaakt met tomaten, kruiden en yoghurt. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieke curry te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels tandoori-kruiden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1/2 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje kookroom

– 1/4 kopje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de yoghurt, tandoori-kruiden en olijfolie in een kom. Voeg de kipblokjes toe en meng goed.

3. Leg de kip op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kip gedurende 20 minuten.

4. Verwarm intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en zout toe. Roerbak alles gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kookroom toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gebakken kip toe en roer goed. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Garneer de curry met de fijngehakte koriander. Serveer met naanbrood of rijst.

Chicken tikka masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven