Chicken tenders

Chicken tenders zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een geweldige manier om kip te bereiden en het is ook nog eens gezond. In dit recept gebruiken we kipfilet, paneermeel, eieren en kruiden om de tenders te maken. De tenders worden gebakken in de oven, waardoor ze knapperig en goudbruin worden. Serveer de tenders met een dip naar keuze en je hebt een heerlijk gerecht dat iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 1 kop paneermeel
– 2 eieren
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilets in dunne plakjes.

3. Meng de paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een kom.

4. Klop de eieren in een andere kom.

5. Haal de plakjes kip door het eimengsel en vervolgens door het paneermeelmengsel.

6. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier.

7. Bak de tenders in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Serveer de tenders met een dip naar keuze.

Chicken tenders

Geef een reactie

Schuiven naar boven