Chicken korma

Chicken Korma is een heerlijke Indiase curry die een milde, romige smaak heeft. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een geweldige smaak heeft. In dit recept gebruiken we kip, kokosmelk, tomatenpuree, kurkuma, komijn, koriander, gember, knoflook, uien, kaneel, kardemom, kruidnagel, chilipepers en garam masala. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke Chicken Korma maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 1 eetlepel komijn

– 1 eetlepel koriander

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kardemom

– 1 theelepel kruidnagel

– 2 chilipepers, fijngehakt

– 2 eetlepels garam masala
– 1 blikje kokosmelk
– 2 eetlepels tomatenpuree
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander, kaneel, kardemom, kruidnagel en chilipepers toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de kipblokjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.

4. Voeg de garam masala, kokosmelk en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng de kipkorma op smaak met zout en peper.

6. Laat de kipkorma ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

7. Serveer de kipkorma met rijst of naanbrood.

Chicken korma

Geef een reactie

Schuiven naar boven