Chebakia met amandelen

Chebakia met amandelen is een heerlijk Marokkaans gebak dat wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het is een zoete, knapperige koekjes die worden gevuld met amandelen en gedrenkt in honing. Deze heerlijke koekjes zijn eenvoudig te maken en zullen zeker een hit zijn bij uw gasten. Hier is hoe je chebakia met amandelen maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels sesamzaad
– 2 eetlepels kardemom
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels amandelen
– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, zout, kaneel, sesamzaad, kardemom, gemberpoeder, kruidnagel, komijn, koriander en amandelen in een kom.

3. Kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap.

5. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

6. Leg een amandel in het midden van elk vierkant.

7. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

8. Leg de chebakia op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de chebakia in de oven gedurende 15-20 minuten.

10. Haal de chebakia uit de oven en laat ze afkoelen.

11. Bestrijk de chebakia met honing.

12. Serveer de chebakia met amandelen.

Chebakia met amandelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven