Championsaus

Championsaus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt om aardappelen, groenten en andere gerechten mee te serveren. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De saus is romig, licht zoet en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor championsaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop melk

– 1 eetlepel mosterd

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel azijn

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed.

3. Voeg de melk toe en roer totdat het een glad mengsel is.

4. Voeg de mosterd, suiker, azijn, Worcestersaus, zout en peper toe en roer goed.

5. Laat de saus 5 minuten koken, roer af en toe.

6. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

7. Serveer de saus bij aardappelen, groenten of andere gerechten.

Championsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven