Cevapcici original

Cevapcici is een traditioneel gerecht uit de Balkan dat bestaat uit kleine, gegrilde worstjes gemaakt van gemengd vlees. Het is een populaire snack in veel landen in de regio, waaronder Bosnië, Kroatië en Servië. Hier is een recept voor het maken van cevapcici original.

Ingrediënten:

– 500 gram gemengd gehakt (lam, varken en rund)

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel koriander

– 1 eetlepel peterselie

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel bloem

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt met de knoflook, paprikapoeder, zout, peper, koriander, peterselie, olijfolie, citroensap, bloem en water in een kom. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

2. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk ze plat tot cevapcici.

3. Verwarm een grillpan en leg de cevapcici erin. Grill de cevapcici aan beide kanten goudbruin.

4. Serveer de cevapcici warm met salade en aardappelpuree.

Cevapcici original

Geef een reactie

Schuiven naar boven