Cavolo nero

Cavolo nero, ook wel bekend als dinosauruskool, is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een koolsoort die veel voorkomt in de Italiaanse keuken en heeft een karakteristieke smaak. In dit recept wordt cavolo nero gecombineerd met knoflook, ui en kruiden om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram cavolo nero, gewassen en in reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de cavolo nero toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed om.

5. Laat de cavolo nero op laag vuur garen tot de groente zacht is.

6. Serveer warm met een stukje brood.

Cavolo nero

Geef een reactie

Schuiven naar boven