Cassoulet

Cassoulet is een traditionele Franse stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemaakt wordt met verschillende soorten vlees, bonen en kruiden. Cassoulet is een gerecht dat veel tijd en liefde vereist om het perfect te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke cassoulet kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gedroogde witte bonen
– 500 gram gekookte kipfilet
– 500 gram gekookte worst
– 500 gram gekookte ham
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde salie
– 2 eetlepels gedroogde peterselie
– 2 eetlepels gedroogde basilicum
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Laat de bonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, salie, peterselie, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de bonen toe en roer goed. Voeg vervolgens de kip, worst en ham toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 uur zachtjes koken.

7. Giet de cassoulet in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de cassoulet gedurende 30 minuten.

8. Serveer de cassoulet met een frisse salade.

Cassoulet

Geef een reactie

Schuiven naar boven