Cassave

Cassave is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een knolgewas dat veel voorkomt in de Caribische keuken. Cassave is een goede bron van vezels, vitamine C en mineralen. In dit recept maken we een heerlijke cassave met kip. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram cassave

– 2 kippenbouten

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de cassave en snijd deze in blokjes.

3. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

4. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 25 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, tomaten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe.

6. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

7. Voeg de cassaveblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

8. Voeg de kippenbouillon toe en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

9. Voeg de kippenbouten toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken.

10. Garneer met koriander en serveer.

Cassave

Geef een reactie

Schuiven naar boven