Carrot cake nigella

Carrot cake is een heerlijke traktatie die je met gemak thuis kunt maken. Deze versie van Nigella Lawson is een heerlijke combinatie van kruidige karotten, walnoten en kaneel. De cake is licht en luchtig, met een heerlijke romige topping. Dit recept is een geweldige manier om je familie en vrienden te verwennen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/2 theelepel zout

– 175 gram suiker

– 175 gram zachte boter

– 3 eieren

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels vanille extract

– 250 gram geraspte wortelen

– 75 gram gehakte walnoten

Voor de topping:

– 200 gram roomkaas

– 50 gram poedersuiker

– 2 eetlepels citroensap

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.

3. In een andere kom, klop de suiker en boter tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren, citroensap en vanille extract toe en klop tot alles goed gemengd is.

4. Voeg het droge mengsel toe aan het boter-suiker mengsel en meng tot alles goed gemengd is.

5. Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe en meng tot alles goed gemengd is.

6. Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven gedurende 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

7. Laat de cake afkoelen.

8. Meng voor de topping de roomkaas, poedersuiker, citroensap en vanille extract tot een gladde massa.

9. Bestrijk de cake met de topping en serveer.

Carrot cake nigella

Geef een reactie

Schuiven naar boven