Cantuccini original

Cantuccini original is een klassieke Italiaanse koek die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een krokante koek gemaakt van bloem, suiker, eieren, amandelen en citroenrasp. De koeken worden meestal geserveerd met een glas wijn of espresso. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke koeken thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 150 gram suiker

– 2 eieren

– 100 gram amandelen

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels citroenrasp

– 1 theelepel vanille extract

– 125 gram boter

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en citroenrasp in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg de eieren, amandelen, vanille extract en melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.

6. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cantuccini in ongeveer 20 minuten goudbruin.

7. Laat de cantuccini afkoelen en serveer ze met een glas wijn of espresso.

Cantuccini original

Geef een reactie

Schuiven naar boven