Cantharellen

Cantharellen zijn een heerlijke paddenstoelen die vaak worden gebruikt in veel verschillende gerechten. Ze hebben een licht zoete smaak en een stevige textuur. In dit recept worden de cantharellen gebruikt om een heerlijke saus te maken die perfect is om te serveren met pasta of rijst. De saus is gemaakt met knoflook, ui, witte wijn, room en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken en dat zeker een hit zal zijn bij je gasten.

Cantharellen saus

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje room

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kopje cantharellen, gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

4. Voeg de room, tijm, oregano, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de cantharellen toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de saus met pasta of rijst.

Cantharellen

Geef een reactie

Schuiven naar boven