Camembert

Camembert is een zacht, rijp kaasje dat afkomstig is uit Normandië, Frankrijk. Het is een van de meest populaire kaassoorten ter wereld en het is een favoriet bij veel mensen. Camembert is heerlijk als snack, maar het kan ook worden gebruikt in verschillende gerechten. Hieronder volgt een recept voor camembert met knapperige kruidenkorst.

Ingrediënten:

– 1 camembert
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde salie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de camembert in een ovenschaal.

3. Smelt de boter in een kleine kom en voeg de paneermeel, tijm, oregano, rozemarijn, salie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed om te combineren.

4. Bestrijk de camembert met de boter-kruidenmengeling.

5. Bak de camembert in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de korst knapperig en goudbruin is.

6. Serveer de camembert warm met crackers of stokbrood. Geniet ervan!

Camembert

Geef een reactie

Schuiven naar boven