Cambodjaanse wokgroenten

Cambodjaanse wokgroenten is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van verschillende groenten, zoals paprika, wortelen, uien, knoflook en koriander, die samen met een pittige saus worden gewokt. Het resultaat is een smaakvolle, voedzame maaltijd die je helemaal naar je zin maakt. Hieronder volgt het recept voor Cambodjaanse wokgroenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje water

– 1/4 kopje sojasaus

– 1/4 kopje rijstazijn

– 1/4 kopje suiker

– 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, wortel, koriander, komijn, chilipeper en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg het water, sojasaus, rijstazijn, suiker en koriander toe en roer goed door.

5. Laat de groenten op middelhoog vuur garen tot ze gaar zijn.

6. Serveer de cambodjaanse wokgroenten warm met rijst of noodles.

Cambodjaanse wokgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven