Calamari

Calamari is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de calamari gebakken in een kruidige kruidenmix en geserveerd met een frisse salade. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram calamari
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de calamari en dep het droog met keukenpapier.

3. Meng de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de calamari toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

5. Leg de calamari op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de calamari gedurende 10-15 minuten.

6. Haal de bakplaat uit de oven en giet er het citroensap over.

7. Serveer de calamari met een frisse salade.

Calamari

Geef een reactie

Schuiven naar boven