Calamares

Calamares is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt het geserveerd met een knapperige korst van bloem en kruiden, gefrituurd in olijfolie. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat je met een salade of aardappelpuree kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram calamares
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de calamares. Verwijder de kop en de ingewanden en was de calamares goed.

2. Meng de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.

3. Haal de calamares door het bloemmengsel en zorg ervoor dat de calamares goed bedekt is.

4. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

5. Voeg de calamares toe en bak deze gedurende 3-4 minuten aan elke kant.

6. Serveer de calamares met een salade of aardappelpuree.

Calamares

Geef een reactie

Schuiven naar boven