Butternut

Butternut is een heerlijke wintergroente die veelzijdig is en een grote variëteit aan smaken en texturen biedt. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol van smaak is. In dit recept maken we een heerlijke ovenschotel met butternut, geitenkaas en knapperige spek. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 1 grote butternut, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje geitenkaas, in blokjes gesneden

– 1/2 kopje gerookte spek, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de butternutblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met knoflook, oregano, tijm, zout en peper. Rooster in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak totdat de spek knapperig is.

4. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de geitenkaas en de spek toe. Roer goed door.

5. Bestrooi met Parmezaanse kaas en zet terug in de oven gedurende 10 minuten.

6. Serveer warm.

Butternut

Geef een reactie

Schuiven naar boven