Burrito vegetarisch

Burrito’s zijn een heerlijke manier om een vegetarische maaltijd te maken. Deze burrito vegetarisch is een heerlijke combinatie van kruidige groenten, kikkererwten en zwarte bonen, gevuld in een warme tortilla. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik zwarte bonen, uitgelekt

– 8 burrito-tortilla’s

– 1 kopje geraspte kaas

– 1 kopje guacamole

– 1 kopje salsa

– 1 kopje gesneden koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, chilipoeder en korianderpoeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kikkererwten en zwarte bonen toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het groentemengsel over de tortilla’s en vouw de tortilla’s dicht.

7. Leg de burrito’s op een bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.

8. Bak de burrito’s in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

9. Serveer de burrito’s met geraspte kaas, guacamole, salsa en gesneden koriander.

Burrito vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven