Burrata voorgerecht

Burrata is een heerlijk Italiaans kaasgerecht dat een perfect voorgerecht is voor een feestelijke maaltijd. Het is een zachte, romige kaas die wordt gemaakt van mozzarella en roomkaas. De kaas wordt gevuld met een romige roomkaas en is heerlijk als voorgerecht. In dit recept wordt de burrata geserveerd met een frisse salade van tomaat, basilicum en olijfolie. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 burrata
– 2 tomaten, in plakjes gesneden
– 1 bosje basilicum, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes tomaat op een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Bak de tomaten in de oven gedurende 10-15 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de fijngehakte basilicum toe.

5. Bak de basilicum gedurende 1-2 minuten.

6. Leg de burrata op een bord en garneer met de gebakken tomaten en basilicum.

7. Bestrooi met wat extra olijfolie en zout en peper naar smaak.

8. Serveer direct.

Burrata voorgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven