Bulgur vegetarisch

Bulgur is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel voorkomt in de Mediterrane keuken. Het is een gemalen tarwekorrel die een heerlijke, knapperige textuur heeft. Het is een perfecte basis voor een vegetarisch gerecht, omdat het veel smaak en voedingsstoffen bevat. In dit recept combineer ik bulgur met verschillende groenten, kruiden en noten om een heerlijke, voedzame maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 1 kop bulgur
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/4 kopje walnoten, gehakt
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/4 kopje verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg de bulgur toe en kook het ongeveer 10 minuten, of totdat het gaar is.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette en kikkererwten toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de walnoten, komijn, paprikapoeder en zout toe en bak het geheel nog een paar minuten.

4. Voeg de gekookte bulgur toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

5. Serveer het gerecht met de verse peterselie erover.

Bulgur vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven