Bruschetta

Bruschetta is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt met geroosterd brood, knoflook, olijfolie en verschillende toppings. Het is een perfecte snack of voorgerecht voor een feestje of een avondmaaltijd. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bruschetta maakt met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes stokbrood
– 2 teentjes knoflook
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
– 1/4 kopje fijngehakte basilicum
– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de stokbrood in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is.

4. Haal de stokbrood uit de oven en bestrijk de bovenkant met knoflook.

5. Bestrooi de stokbrood met de tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

6. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

7. Bak de bruschetta nogmaals in de oven gedurende 5-10 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

8. Serveer de bruschetta warm.

Bruschetta

Geef een reactie

Schuiven naar boven