Bruine rijst

Bruine rijst is een heerlijke, voedzame en veelzijdige basis voor veel gerechten. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen. In dit recept wordt bruine rijst gecombineerd met groenten, kruiden en kip voor een smaakvolle maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bruine rijst

– 2 kopjes kippenbouillon

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 kopje doperwten

– 1 kopje maïs

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 kopjes kipfilet, in blokjes

– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Breng de bruine rijst en kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Laat het op laag vuur koken tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, doperwten en maïs toe en bak ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de kip gaar is.

5. Voeg de gekookte bruine rijst toe en meng alles goed door elkaar.

6. Verwarm nog eens 2 minuten en voeg de koriander toe.

7. Serveer de bruine rijst met kip en groenten warm.

Bruine rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven