Bruchetta

Bruchetta is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte snack of voorgerecht voor een feestje of een avondmaaltijd. Het bestaat uit kleine stukjes geroosterd brood met een topping van tomaten, knoflook, olijfolie en kruiden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bruchetta kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes witbrood
– 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
– 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

3. Meng in een kom de tomaten, knoflook, olijfolie, balsamicoazijn, basilicum, oregano, zout en peper.

4. Haal de geroosterde sneetjes brood uit de oven en leg ze op een schaal.

5. Verdeel de tomatenmengsel over de sneetjes brood.

6. Serveer de bruchetta direct.

Bruchetta

Geef een reactie

Schuiven naar boven