Brownie

Brownies zijn een heerlijk zoet gebak dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die je in elke bakkerij kunt vinden, maar je kunt het ook thuis maken. Met deze recept kun je een heerlijke, zachte brownie maken die je meteen wilt opeten.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 250 gram suiker
– 1 theelepel vanille extract
– 150 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en de boter in een steelpan op laag vuur.

3. Klop de eieren, suiker en vanille extract in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en meng goed.

5. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een ovenschaal in en giet het beslag erin.

7. Bak de brownie in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de brownie afkoelen en snijd in stukken.

Geniet van je heerlijke, zachte brownie!

Brownie

Geef een reactie

Schuiven naar boven