Broodpudding

Broodpudding is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte manier om restjes brood te gebruiken en het is ook nog eens een heerlijke traktatie. In dit recept gebruiken we geroosterd witbrood, melk, eieren, suiker, kaneel en boter om een heerlijke broodpudding te maken.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes witbrood
– 2 kopjes melk
– 2 eieren
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rooster het witbrood in de oven tot het goudbruin is.

3. Klop de eieren en voeg de melk, suiker en kaneel toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in met de boter.

5. Leg de geroosterde sneetjes witbrood in de ovenschaal.

6. Giet het eimengsel over het brood en druk het lichtjes aan.

7. Bak de broodpudding in de oven gedurende 30 minuten.

8. Serveer de broodpudding warm met wat extra kaneel en suiker.

Broodpudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven