Broodje falafel

Broodje falafel is een heerlijk en gezond alternatief voor een klassiek broodje. Het is een populaire snack in het Midden-Oosten en wordt vaak geserveerd met salade, hummus en tahin. In dit recept leer je hoe je een heerlijk broodje falafel kunt maken met een knapperige buitenkant en een zachte, smeuïge binnenkant.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten, geweekt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel bloem
– Olijfolie
– Broodjes

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.

3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.

4. Voeg de ui, knoflook, koriander, peterselie, komijn, zout en peper toe en mix alles goed.

5. Voeg de bloem toe en mix nogmaals.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan.

7. Neem een lepel van het falafelmengsel en vorm er een bal van.

8. Bak de falafelballetjes in de hete olie goudbruin.

9. Serveer de falafelballetjes in een broodje met salade, hummus en tahin.

Eet smakelijk!

Broodje falafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven