Brood zonder gist

Brood zonder gist is een heerlijke manier om een gezond en smakelijk brood te maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een goede optie voor mensen die geen gist kunnen eten of die geen tijd hebben om gist te laten rijzen. In dit recept gebruiken we volkorenmeel, bakpoeder, zout, olijfolie en water.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje warm water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de volkorenmeel, bakpoeder en zout.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het warme water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het nog een paar minuten.

6. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee ronde broodjes van.

7. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

9. Serveer het brood warm of koud. Geniet ervan!

Brood zonder gist

Geef een reactie

Schuiven naar boven