Broccoli salade

Broccoli salade is een heerlijke, gezonde salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een gezonde snack. Deze salade is gevuld met knapperige broccoli, geroosterde pijnboompitten, gedroogde cranberry’s en een heerlijke yoghurt-dressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 koppen broccoli, in kleine stukjes gesneden

– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1/4 kopje gedroogde cranberry’s

– 1/4 kopje yoghurt

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel olijfolie

– 1/2 theelepel knoflookpoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de broccoli op een bakplaat en bestrooi met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de broccoli in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de broccoli knapperig is.

3. Meng de geroosterde pijnboompitten, gedroogde cranberry’s, yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de geroosterde broccoli toe aan de kom en meng alles goed.

5. Serveer de salade direct of bewaar deze in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.

Broccoli salade

Geef een reactie

Schuiven naar boven