Brioche broodje

Brioche broodjes zijn een heerlijke Franse specialiteit die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze luchtige, zoete broodjes zijn perfect voor een brunch of als een lekker tussendoortje. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijk brioche broodje maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gist

– 2 eieren

– 125 ml melk

– 125 gram boter, gesmolten

– 1 eetlepel vanille extract

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel kardemom

– 1 eetlepel sinaasappelschil

– 1 eetlepel citroenschil

– 1 eetlepel amandelpasta

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe en roer totdat de gist is opgelost.

2. Voeg de bloem, suiker, zout, eieren, boter, vanille extract, kaneel, kardemom, sinaasappelschil, citroenschil en amandelpasta toe aan de melk en gist.

3. Kneed het deeg met de hand of met een mixer met deeghaak totdat het deeg glad en elastisch is.

4. Laat het deeg 1 uur rijzen in een warme, vochtige omgeving.

5. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm er brioche broodjes van.

6. Leg de brioche broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.

7. Bak de brioche broodjes in een oven van 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

8. Laat de brioche broodjes afkoelen en serveer ze warm.

Brioche broodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven