Bretzel

Bretzel is een klassiek Duitse snack die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een knapperig, zout brood dat heerlijk is om als snack te eten of als bijgerecht bij een maaltijd. Het is eenvoudig om thuis te maken en het resultaat is een heerlijk knapperig brood dat je helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Hier volgt een recept voor het maken van bretzel.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels gedroogde gist

– 2 eetlepels lauw water

– 2 eetlepels zout water

– 2 eetlepels karnemelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de olie, boter, gist, lauw water, zout water en karnemelk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lange streng.

5. Maak van elke streng een bretzel door de uiteinden te vormen tot een knoop.

6. Leg de bretzels op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bestrijk de bretzels met een mengsel van ei en melk.

8. Bestrooi de bretzels met zout.

9. Bak de bretzels in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.

10. Laat de bretzels afkoelen en geniet ervan!

Bretzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven